Markedet for støvsugere er i rivende udvikling. Du kan finde modeller med lys, sensorer og avancerede filtre. Støvsugere kan også være poseløse, ledningsfrie eller robotstyrede. Det kan altså betale sig at undersøge markedet grundigt, før du køber, da der er stor forskel på gode og dårlige støvsugere.
Her er de 10 bedste støvsugere
Der er mange gode støvsugere på markedet, så det var svært at udvælge de bedste. Alligevel klarer enkelte modeller sig bedre end resten i hver deres kategori.
Bedste all-round støvsuger –
Electrolux UltraOne Green EUO9GREEN

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Meget støjsvag – kun 65 dB.
- Godt og effektivt kombinationsmundstykke.
- Høj sugestyrke.
- Teleskoprør er nemt at klikke af og på.
- Stor posestørrelse (5 liter).
Ulemper
- Mundstykket har tendens til at suge sig fast på tæpper.
- Det lille 3-i-1 mundstykke er ikke særlig funktionelt.
Electrolux UltraOne Green EUO9GREEN er bedst i test hos Aftonbladet, men også hos Forbrugerrådet Tænk. Den er ikke bare kraftfuld, men også støjsvag, hvilket er en stor fordel for dig, der ikke kan lide støvsugerlarm. En anden vigtig fordel er den lange ledning, som gør det muligt at støvsuge et stort område uden at skifte stikkontakt. Posestørrelsen på 5 liter betyder også, at der går lang tid mellem poseskift.
Med UltraOne Green får du et mundstykke, der både fungerer til hårde gulve og tæpper, men som kan have en tendens til at suge sig fast på visse gulvtæpper. Det kan løses ved at købe et specielt mundstykke til tæpper, men det koster selvfølgelig lidt ekstra. Det inkluderede 3-i-1 mundstykke skuffer også en smule, da det ikke er særlig brugervenligt.
Vi mener, at Electrolux UltraOne Green EUO9GREEN er den bedste støvsuger netop nu.
Specifikationer
- Arbejdsradius: 12 meter
- Kapacitet: 5 liter
- Indikator for poseskift: Ja
- Indikator for filterskift: Nej
Bedste billige støvsuger –
Philips FC8241/09

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Meget fornuftig pris.
- Masser af sugestyrke, også på lavere indstilling.
- Mundstykke fungerer fint til både hårde gulve og tæpper.
- Glimrende sprækkemundstykke medfølger.
Ulemper
- Møbel- og børstemundstykker medfølger ikke.
- Teleskoprør kræver en del kræfter at af- og påmontere.
- Posestørrelse lidt mindre end gennemsnittet.
Philips FC8241/09 er et godt valg for dig, der ønsker en billig støvsuger. Den får mange gode anmeldelser, og Philips klarer sig generelt godt i test. FC8241/09 er en lidt mindre model med en posestørrelse på 3 liter, hvilket er rigeligt til de fleste. Den har også en fornuftig arbejdsradius på 9 meter, hvilket er tilstrækkeligt til den mindre bolig. Det kan dog være irriterende i en større bolig, da den korte arbejdsradius har betydning for hvor ofte du skal skifte stikkontakt.
Til støvsugeren medfølger et sprækkemundstykke, men du får altså hverken møbel- eller børstemundstykke med i pakken. Desværre er det en af betingelserne for at holde prisen i bund. Sprækkemundstykket er til gengæld glimrende.
Det kan for nogen være en ulempe, at teleskoprøret ikke skal “klikkes” på plads i en lås, men derimod bare skal presses ind i håndtaget. Man skal nemlig bruge en del kræfter for at samle delene og skille dem ad igen.
Specifikationer
- Arbejdsradius: 9 meter
- Kapacitet: 3 liter
- Indikator for poseskift: Nej
- Indikator for filterskift: Nej
Bedste støjsvage støvsuger –
Nilfisk Elite RCL14E08A2

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Meget støjsvag – kun 68 dB.
- 3 små mundstykker medfølger, og de kan opbevares i støvsugeren.
- Fjernbetjening på håndtaget med tænd/sluk knap og regulering af sugestyrke.
- Godt mundstykke til hårde gulve.
- Rigtig god sugestyrke.
Ulemper
- Lidt klodset design – støvsuger vælter nemt, hvis den trækkes omkring hjørner.
- Poserne rummer kun 3,2 liter.
Nilfisk klarer sig generelt godt i test, og deres Elite RCL14E08A2-model får tilmed gode anmeldelser i flere netbutikker. Derfor anbefaler vi den som den bedste støjsvage støvsuger på markedet.
Ved første øjekast ser støvsugeren måske en smule gammeldags ud. Der er intet skinnende plastik, digitalt display eller andet. Der er selvfølgelig også nogle fordele herved, eksempelvis at møbel-, sprække- og børstemundstykkerne er bibeholdt i tre forskellige dele. Disse kan sågar opbevares i støvsugeren, så du altid har dem med dig.
På trods af det gammeldags design, har Nilfisk alligevel bygget en fjernbetjening ind i håndtaget. Du kan altså tænde og slukke støvsugeren, samt regulere sugestyrken direkte på håndtaget. Det er smart, når du skal støvsuge på forskellige gulvtyper.
Der er nogle enkelte ulemper, som er værd at nævne: Designet er en smule klodset. Det betyder, at hvis du trækker støvsugeren for hurtigt rundt i hjørnerne, risikerer den at vælte. Der er også “kun” plads til 3,2 liter i støvsugerposerne, hvorimod andre har plads til 4-5 liter.
Specifikationer
- Arbejdsradius: 11,2 meter
- Kapacitet: 3,2 liter
- Indikator for poseskift: Nej
- Indikator for filterskift: Nej
Bedste kompakte støvsuger –
Nilfisk One BLB10P05A

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Lille støvsuger med en vægt på kun 4,5 kg.
- Nem at skille ad og opbevare i et skab.
- Godt og brugervenligt design.
- Støjsvag motor (77 dB).
Ulemper
- Ledningen er en smule kort (arbejdsradius på 8 meter).
- Lille pose (2,1 liter).
Nilfisk One BLB10P05A er den bedste kompakte støvsuger på markedet. Den er populær blandt køberne, og generelt får den ros for at være let og enkel at anvende. Det medfølgende teleskoprør kan trækkes sammen, og slangen kan foldes rundt om støvsugeren. På den måde er støvsugeren nem at opbevare i et lille skab, eksempelvis i køkkenet eller entréen.
Støvsugeren har ingen specielle knapper eller funktioner, og sugestyrken justeres ved at dreje på en knap. Motoren er også relativt støjsvag.
Noget, som irriterer et par købere, er den korte ledning. Desværre har kompakte støvsugere en kortere arbejdsradius, da der ikke er plads til at oprulle en lang ledning i maskinen. Den er god til små boliger og små rum, men i store boliger skal du ofte flytte stikkontakt. Det kan være irriterende, og derfor anbefaler vi primært denne støvsuger til mindre boliger.
Specifikationer
- Arbejdsradius: 8 meter
- Kapacitet: 2,1 liter
- Indikator for poseskift: Nej
- Indikator for filterskift: Nej
Bedste støvsuger til gulvtæpper –
Bosch Series 6 ProAnimal BGL6PET1

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Effektivt turbomundstykke, som rengør i dybden på gulvtæpper.
- Nemt at fjerne dyrehår fra mundstykket med tryk på en pedal.
- Smart med integreret børstemundstykke på teleskoprøret.
- God sugeevne på alle gulvtyper.
- God rækkevidde (12 meter).
Ulemper
- Larmer en del.
- Overflødigt med tre mundstykker til gulvet. To havde været nok.
Bosch Series 6 ProAnimal BGL6PET1 er en kraftfuld støvsuger, som er god til gulvtæpper. Det medfølgende turbomundstykke renser i dybden på de fleste gulvtæpper, og det er således nemmere at opsamle støv- og sandkorn mellem fibrene.
Som du måske ved, kan hår også samle sig på gulvtæpper. Det roterende mundstykke har dog en funktion, så hårene skæres over og fjernes fra børsten. Det er smart, da du undgår at pille det fra hinanden og fjerne dem med fingrene. En anden smart detalje er at børstemundstykket kan monteres for enden af teleskoprøret, samtidig med at et gulvmundstykke er påmonteret, så det nemt kan tages i brug når du støvsuger. Det er også nemt at styre støvsugeren ved hjælp af fjernbetjeningen i håndtaget.
Et par små ulemper er støjniveauet og mængden af tilbehør. Støvsugeren larmer en smule mere end andre modeller, men det er ikke nødvendigvis et problem. Vi undrer os over mængden af medfølgende gulvmundstykker, da der er hele tre forskellige inkluderet. To havde været nok, da de i bund og grund kan bruges til de samme gulvtyper.
Specifikationer
- Arbejdsradius: 12 meter
- Kapacitet: 4 liter
- Indikator for poseskift: Ja
- Indikator for filterskift: Nej
Bedste støvsuger til hårde gulve –
Electrolux New Ultra Silencer EUSC66-CR

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Meget støjsvag støvsuger (kun 64 dB).
- Ekstra parketmundstykke medfølger.
- Effektiv støvsugning på hårde gulve.
- Fungerer også fint til gulvtæpper.
- Høj sugestyrke.
- God arbejdsradius på 12 meter.
Ulemper
- Det lille 3-i-1 mundstykke skuffer en smule.
Electrolux New Ultra Silencer EUSC66-CR er en glimrende støvsuger til hårde gulve. Flere Electrolux-støvsugere klarer sig godt i test, og denne kommer endda med et specielt parketmundstykke. Parketmundstykket er fremragende til hårde gulve, og der er nærmest ingen friktion. Alligevel sørger den høje sugestyrke for, at alt støv og snavs suges med op.
Udover at være effektiv på hårde gulve, er Electrolux New Ultra Silencer også meget støjsvag. Med et støjniveau på kun 64 decibel er den en af de mest støjsvage støvsugere på markedet, og det er et stort plus. Desværre trækker det lidt ned, at 3-i-1 mundstykket er af en ringe kvalitet, men det hører til småtingsafdelingen.
Specifikationer
- Arbejdsradius: 12 meter
- Kapacitet: 3,5 liter
- Indikator for poseskift: Ja
- Indikator for filterskift: Nej
Bedste støvsuger til dyrehår –
Miele Boost CX1 Cat & Dog PowerLine

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- God sugestyrke.
- Smart turbomundstykke, som er effektivt mod dyrehår på alle overflader.
- Støvbeholder sidder i en aftagelig “kassette”, som er nem at tømme.
- Gode små mundstykker medfølger.
Ulemper
- Ingen indbygget opbevaring til små mundstykker.
- En smule dyr.
Miele Boost CX1 Cat & Dog PowerLine er en helt ny poseløs støvsuger, som er blevet taget godt imod hos køberne. Efter et nærmere kig på støvsugeren, forstår man hvorfor: Der er tænkt over de små detaljer, og du får altså en støvsuger som både er effektiv og nem at anvende.
Med Boost CX1 Cat & Dog PowerLine kan du nemt opsamle dyrehår på alle overflader, også gulvtæpper. Der medfølger nemlig et smart turbomundstykke med roterende børster, som kan opsamle hår på alle slags gulvtæpper. Når beholderen er fyldt, kan den nemt tømmes i skraldespanden. Hele beholderen er nemlig designet som en kasse, der kan tages ud af støvsugeren. Du holder den blot over skraldespanden og trykker på en knap, hvorefter bunden åbnes.
Noget, som vi ikke er så begejstrede for, er de små medfølgende mundstykker. Der er ingen indbygget opbevaringsplads, så de skal altså sidde på håndtaget eller stå i et skab.
Specifikationer
- Arbejdsradius: 10 meter
- Kapacitet: 1 liter
- Indikator for poseskift: Nej
- Indikator for filterskift: Nej
Bedste ledningsfrie støvsuger –
Electrolux Ultimate 800 EP81U25ULT

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Meget stor tilbehørspakke.
- Kan støvsuge både hårde gulve og gulvtæpper.
- Udskifteligt batteri.
- Gulvstander medfølger.
- God sugestyrke.
Ulemper
- Støjer en del under brug.
- En smule dyr.
- Lidt tung at håndtere.
Electrolux Ultimate 800 er topscorer i Aftonbladets test. Det er en glimrende ledningsfri støvsuger, som kommer med et væld af nyttigt tilbehør. Den er med andre ord perfekt til den lille bolig, hvor der skal gøres rent på gulve, vindueskarme og bag møbler.
Du har tre forskellige sugestyrker at vælge imellem, men på højeste styrke løber batteriet hurtigt tørt. Vælger du derimod en lavere sugestyrke, kan batteriet holde i op til 60 minutter. Der medfølger både mundstykker til hårde gulve og gulvtæpper, så her skal du ikke ud og købe ekstra.
Som ved andre ledningsfrie støvsugere er Electrolux Ultimate 800 naturligt begrænset af batteriets levetid, men man kan købe en ekstra batteripakke. Det er meget smart, da batteriet ofte er støvsugerens svageste led.
Specifikationer
- Batteri: 2500 mAh (kan udskiftes)
- Gulvstativ medfølger
Bedste poseløse støvsuger –
Kärcher VC 3

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- God poseløs støvsuger til en fornuftig pris.
- Støvbeholder er nem at tømme, uden du skal røre ved indholdet.
- Relativt støjsvag (76 dB).
- God sugeevne på hårde gulve.
Ulemper
- Lav rækkevidde på kun 8 meter.
- Ingen opbevaringsplads til tilbehøret.
- Ikke god til gulvtæpper.
Kärcher er måske et ukendt støvsugermærke, men deres KC 3-model er ikke desto mindre et godt køb. Den er poseløs, så der er ingen udgifter til poseskift, og den kan købes til en yderst fornuftig pris.
Støvbeholderen er nem at tømme, da den kan klikkes af støvsugeren og åbnes i bunden. Du skal altså bare holde den over en skraldespand og åbne for bunden, hvorved beholderen automatisk tømmes. Det er smart, da du slipper for at røre ved det.
Støvsugeren er bedst på hårde gulve, og kan især anbefales som ekstra-støvsuger på en førstesal. Den er også god til bilen, da den nemt kommer ind i alle hjørner. På grund af den relativt korte rækkevidde er den ikke god til større rum, da du skal skifte stikkontakt flere gange undervejs.
Specifikationer
- Arbejdsradius: 8 meter
- Kapacitet: 1,1 liter
- Indikator for poseskift: Nej
- Indikator for filterskift: Nej
Bedste robotstøvsuger –
Roborock S7+

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- God og effektiv støvsugning af gulvet.
- Fungerer godt på både tæpper og hårde gulve.
- Tilhørende app er nem at bruge.
- Ladestation med automatisk tømning af støvbeholder.
Ulemper
- Ikke god til at undgå ledninger.
- 2-3 gange så dyr som almindelige støvsugere.
Der er sket rigtig meget på robotstøvsuger-fronten, og Roborock S7+ er en af de mere avancerede modeller. Den klarer sig rigtig godt i Tek.no’s test, men derudover får den mange positive anmeldelser hos køberne.
Roborock S7+ er ikke kun i stand til at støvsuge, men kan også vaske gulvet. Den har en avanceret kortlægningsfunktion, så den ikke bare kører vilkårligt rundt i din bolig, men i stedet kører i et struktureret mønster. Det giver en bedre dækning af hele rummet, men sikrer også en mere effektiv støvsugning. Noget, som mange brugere også har konstateret.
En af de klare ulemper er selvfølgelig, at robotstøvsugere skal passes i ny og næ. Det bliver dog en smule nemmere med denne model, da der medfølger en automatisk tømningsstation. Robottens støvbeholder tømmes altså automatisk op i en større beholder, så den kan køre længere uden din indblanding.
Specifikationer
- Lydniveau: 67 dB
- Kapacitet: 0,47 liter
- Automatisk tømningsstation
- Kan også vaske gulvet
Før du køber
Før du køber din nye støvsuger, skal du tænke over dine behov. Det har nemlig betydning, hvis du vil have den bedste støvsuger til, at du kender støvsugernes styrker og svagheder.
- Med eller uden ledning?
Det er blevet populært med små ledningsfrie støvsugere, men de er dyre og løber hurtigt tør for strøm. Bor du i en mindre bolig, er ledningsfrie støvsugere værd at overveje. - Med eller uden pose?
Poseløse støvsugere har tendens til at larme mere, men til gengæld sparer du penge i længden. Vælg gerne en poseløs støvsuger, hvis du har hund eller kat. - Mundstykker og tilbehør
De fleste støvsugere leveres med kombimundstykker eller mundstykker til hårde gulve. Har du mange gulvtæpper eller sarte trægulve, skal du kigge efter specielle mundstykker hertil.
- Støjniveau
Nogle støvsugere larmer mere end andre. Vil du gerne have en støjsvag støvsuger, skal lydniveauet helst ligge under 70 dB. - Størrelse
Støvsugere kan være ret pladskrævende, men der findes også kompakte modeller. Det kan være et plus, hvis du gerne vil opbevare støvsugeren i et skab. - Vægt
Hvis støvsugeren er for let, kan man risikere at den tipper eller ruller rundt på gulvet. Det kan være en ulempe, hvis du skal trække støvsugeren med omkring borde og stole.
Hvilken støvsuger skal du vælge?
Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken slags støvsuger du vælger. Hver type har forskellige fordele og ulemper, som er gode at kende.
Støvsuger med pose
Støvsugere med pose er den billigste type, men kræver naturligvis at du løbende køber nye pose. De er gode til at holde på fine støvkorn, og støjer generelt mindre end poseløse modeller.
Fordele:
- Fås ofte til fornuftige priser.
- God sugestyrke på de fleste modeller.
- Nemme at anvende.
Ulemper:
- Kræver regelmæssigt køb og udskiftning af poser.
- Nogle modeller er gammeldags og mangler funktioner.
Poseløs støvsuger
En poseløs støvsuger er et godt valg for dig, der har hund eller kat. Du slipper nemlig for at købe nye poser, og i længden kan du spare mange penge.
Fordele:
- Billig på langt sigt – intet køb af poser.
- Nem at tømme i skraldespanden.
- Fås i mere eller mindre avancerede modeller.
Ulemper:
- Generelt dyrere end støvsugere med pose.
- Støjer en del.
Ledningsfri støvsuger
Ledningsfrie støvsugere er blevet meget populære i de sidste par år, og med god grund. Du slipper for at trække en tung støvsuger efter dig, og du skal ikke købe nye poser hele tiden.
Fordele:
- Kræver ikke støvsugerposer.
- Nemme at anvende.
- Pladsbesparende.
Ulemper:
- Temmelig dyr.
- Mange små dele, der kan gå i stykker.
Robotstøvsuger
Robotstøvsugere bliver hele tiden bedre og bedre. De kan sættes til at støvsuge, når du ikke er hjemme, så du kommer hjem til en ren bolig hver dag. Det er smart, hvis du ikke kan lide at støvsuge.
Fordele:
- Støvsugningen klares automatisk, når du ikke er hjemme.
- Robotstøvsugere kan styres med app.
- Mange gode modeller at vælge imellem.
Ulemper:
- Kan have svært ved at komme rundt om forhindringer.
- Stadig forholdsvis dyre.
- Beholder skal tømmes relativt ofte.
Vores research
Vi har foretaget omfattende research, for at finde de bedste støvsugere på markedet. Vores researcharbejde inkluderer gennemgang af de nyeste testresultater, brugeranmeldelser og producentanbefalinger. Vi har også rådført os med områdeeksperter, for at blive klogere på markedet.
Herunder kan du se, hvilke tests vi har gennemgået som led i vores research:
- Forbrugerrådet Tænk: Test af 98 støvsugere (2. februar 2022)
- Forbrugerrådet Tænk: Test af 72 robotstøvsugere (22. december 2021)
- Aftonbladet: Test af 11 støvsuger under 2000 SEK (13. oktober 2020)
- Aftonbladet: Test af 10 ledningsfrie støvsugere (16. maj 2022)
- Aftonbladet: Test af 9 robotstøvsugere (21. november 2022)
- Tek.no: Test af 15 ledningsfrie støvsugere (18. juli 2022)
- Tek.no: Test af 9 robotstøvsugere (14. februar 2022)