Robotstøvsugeren kan være en praktisk hjælper i det travle hjem. Den kan indstilles til at støvsuge på bestemte tidspunkter, og mange modeller kan også vaske gulv. Med tiden er de blevet bedre, og mange modeller kan styres via app. Det er også muligt at få robotstøvsugere med tømningsstation, så den lille beholder tømmes automatisk.
Top 8 bedste robotstøvsugere
Hvilke robotstøvsugere klarer sig bedst i test? Vi har opdelt robotstøvsugerne i forskellige kategorier, og fundet de bedste netop nu. Se vores resultater herunder.
Bedste all-round robotstøvsuger –
Roborock S7

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Den bedste all-round robotstøvsuger er Roborock S7. Den er vores all-round anbefaling, fordi den klarer sig glimrende i test, men også fordi den opfylder de fleste behov. Roborock S7 er blandt andet topscorer hos Lyd & Billede samt Techradar, der begge roser den for at være brugervenlig, effektiv og god på forskellige typer gulve. Roborock S7 er ikke blandt de dyreste robotstøvsugere på markedet, på trods af at den både kan støvsuge og vaske gulvet. Den såkaldte soniske moppeteknologi betyder, at små vibrationer hjælper med at løsne snavs fra gulvet, og mikrofiberkluden trækker ikke spor på blanke gulve. Der er lang driftstid på denne robotstøvsuger, og den kan køre op til 180 minutter på en opladning.
Ulempen ved Roborock S7 er at den er dyr og krævende når snakken falder på vedligeholdelse. Mobbeklude koster eksempelvis over 150 kroner for to styk, og den udskiftelige børste koster ligeledes et godt stykke over 100 kroner. Vandtanken har plads til 300 milliliter, så efter en hurtig omgang rengøring skal den genopfyldes og kluden skiftes. Det kan være lidt besværligt at koble robotstøvsugeren sammen med appen, men efterfølgende fungerer den fint. Brugsanvisningen er måske lidt mangelfuld, men der er heldigvis god hjælp at hente på nettet.
Specifikationer
- App-styring: Ja
- Funktioner: Støvsugning og gulvvask
- Beholderkapacitet: 0,47 liter
Bedste billige robotstøvsuger –
Dreame D9

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Den bedste billige robotstøvsuger hedder Dreame D9. Det er en fremragende lille robotstøvsuger uden en masse tekniske finesser, som fint klarer støvsugningen i det daglige. Dreame D9 er blandt andet test-topscorer hos svenske M3, hvor den har fået karakteren 5 ud af 5. Den roses blandt andet for dens smarte kortlægning, som resulterer i en mere effektiv støvsugning af din bolig, samt en glimrende sugestyrke.
Problemet med de billige robotstøvsuger kommer oftest til udtryk ved rene tilfældigheder, og det ser vi også med Dreame D9. Testpanelet har nemlig konstateret, at den har svært ved at nå ind i hjørnerne, og derudover har den tendens til at “fare vild” mellem møbler. Så selvom den er effektiv når det kommer til ruteplanlægning, har den svært ved at kæmpe sig fri af møbler og løse genstande på gulvet.
Dreame D9 er en god og billig robotstøvsuger, som fungerer særligt godt i mindre boliger uden en masse forhindringer på gulvet.
Specifikationer
- App-styring: Ja
- Funktioner: Støvsugning
- Beholderkapacitet: 0,57 liter
Bedste robotstøvsuger med stor støvbeholder –
Electrolux Pure i9.2 PI92-4STN

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Den bedste robotstøvsuger med stor støvbeholder er Electrolux Pure i9.2 PI92-4STN. Med en stor støvbeholder på 0,7 liter går der længere tid mellem tømningerne, og den kræver derfor ikke lige så meget pasning som andre robotstøvsugere. Det er smart, hvis du ikke gider investere i en tømmestation, da den store beholder rummer mere end den gennemsnitlige robotstøvsuger. Electrolux har længe været kendt for at lave støvsugere med høj sugestyrke, og deres robotstøvsugere er ingen undtagelse. Pure i9.2 er effektiv på de fleste gulvtyper, og kan endda klare tynde gulvtæpper.
En ting, som er værd at have for øje, er at nogle funktioner i appen er lidt bøvlede. Det gælder eksempelvis, hvis du gerne vil programmere den til at køre i forskellige zoner via kortet, men dette kan man selvfølgelig bare udelade indtil Electrolux har fundet en løsning. Den kører fint uden kort-opsætning, da den selv finder rundt. Enkelte brugere nævner, at den ikke kan køre de opgivne 70 minutter, uden at skulle oplades. Dette er dog et fælles problem for alle robotstøvsugere, og arbejdstiden pr. opladning svinger alt efter gulvtype og -beskaffenhed.
Electrolux Pure i9.2 er den ideelle robotstøvsuger for dig, der vil have højere kapacitet i støvbeholderen, så der kan gå længere tid mellem tømning.
Specifikationer
- App-styring: Ja
- Funktioner: Støvsugning
- Beholderkapacitet: 0,7 liter
Bedste robotstøvsuger til store rum –
Ecovacs Deebot X1 OMNI

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Den bedste robotstøvsuger til store rum er Ecovacs Deebot X1 OMNI. Store rum kræver en robotstøvsuger med højere kapacitet og bedre rækkevidde, og Deebot X1 OMNI kan imødekomme begge krav. Den modtog i april 2022 en Editors’ Choice-award fra PCMag, som også har placeret den blandt de bedste all-in-one robotstøvsugere på markedet. Den lærer hurtigt rummet at kende ved hjælp af den indbyggede kort- og navigationsteknologi, og den kører forsigtigt rundt om alle forhindringer. Til denne model medfølger der ikke bare en tømmestation, men derimod en komplet rengøringsstation. Her blive støvbeholderen naturligvis tømt over i en større opsamlingspose, men derudover bliver gulvmoppen også vasket og tørret. Det er altså smart, hvis du ofte har brug for at rengøre gulvet i din bolig.
Ulempen ved dette system er selvfølgelig, at tømmestationen er temmelig stor. Den fylder altså det samme som et lille natbord, og kan ikke lige gemmes væk under eller bag ved et møbel. Det er også en relativt dyr robotstøvsuger, og gulvmoppen er knapt så effektiv som på andre modeller.
Hvis du er på udkig efter en god robotstøvsuger med masser af kræfter og høj kapacitet, skal du vælge Ecovacs Deebot X1 OMNI. Den er alle pengene værd, og det perfekte valg til den store bolig.
Specifikationer
- App-styring: Ja
- Funktioner: Støvsugning og gulvvask
- Beholderkapacitet: 0,4 liter
Bedste støjsvage robotstøvsuger –
iRobot Roomba J7+

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Den bedste støjsvage robotstøvsuger er iRobot Roomba J7+. Typisk lader man sin robotstøvsuger køre, når boligen alligevel står tom, men det kan også være nødvendigt at lade den køre når man er hjemme. Derfor er det vigtigt at den er støjsvag, og her kommer iRobot Roomba J7+ ind i billedet. Den er blandt de mest støjsvage robotstøvsugere på markedet, men samtidig er den effektiv. Den har fået høje karakterer i flere tests, blandt andet hos Alt om DATA og Techradar, som begge roser den for at være effektiv på forskellige gulvtyper, og så er den god til at håndtere forhindringer. Mange brugere nævner desuden, at den er særdeles støjsvag, og dette har vi også selv kunnet konstatere.
Selvom robotstøvsugeren er støjsvag, er der ét sted den larmer: Den medfølgende tømmestation (hos iRobot også kaldet “Clean Base”) larmer meget, når den suger støv op ad robotten, og det er et problem hvis du har den til at køre om natten. Tømmestationen kræver desuden støvsugerposer, som du skal købe. Det er selvfølgelig træls, for de er temmelig dyre. Et sæt med tre poser koster omtrent 200 kroner, og en enkelt pose holder i cirka 30 dage.
Hvis du er på udkig efter en støjsvag robotstøvsuger, som generelt klarer sig godt i test, er iRobot Roomba J7+ et godt valg. Den er også i stand til at vaske gulvet med den indbyggede moppefunktion, hvis det ønskes.
Specifikationer
- App-styring: Ja
- Funktioner: Støvsugning og gulvvask
- Beholderkapacitet: 0,4 liter
Bedste app-styrede robotstøvsuger –
iRobot Roomba S9+

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Den bedste app-styrede robotstøvsuger er iRobot Roomba S9+. Den placeres som nr. 1 i test hos Tom’s Guide pr. 20. november 2022, og omtales som “the best robot vacuum overall”. Mange robotstøvsugere kommer med en app, der skuffer en smule. Dette har iRobot adresseret, og til Roomba S9+ får du derfor en lækker og velfungerende app. Her er det en fornøjelse at programmere robotstøvsugeren efter behov, så den kører i bestemte områder af din bolig. Med den indbyggede kortfunktion kan robotstøvsugeren skabe et kort over rummene i din bolig, og efterfølgende kan du opsætte forskellige zoner som skal støvsuges på bestemte måder/tidspunkter. Det er vældigt smart, fordi du kan få robotstøvsugeren til at køre præcis som du måtte ønske det.
Desværre er robotstøvsugeren også blandt de dyreste på markedet, men man får til gengæld hvad man betaler for. Det er en premium-robotstøvsuger, og det kan både ses og mærkes. En lille ulempe er dog, at den kan larme en smule på forskellige typer gulve af hårdt træ. Enkelte brugere synes også at den bumper temmelig hårdt ind i møbler og andre forhindringer, før den stopper og vender om. Det er dog muligt at indstille den til at køre forsigtigt, og formentlig er det noget som iRobot arbejder på at udbedre.
Med iRobot Roomba S9+ får du en smidig og brugervenlig robotstøvsuger, som er nem at styre med den tilhørende app. Der er mange forskellige programmeringsmuligheder, som er nemme at indstille.
Specifikationer
- App-styring: Ja
- Funktioner: Støvsugning
- Beholderkapacitet: 0,4 liter
Bedste robotstøvsuger med gulvmoppe –
Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro+

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Den bedste robotstøvsuger med gulvmoppe er Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro+. Den er bedst i test hos Aftonbladet, som roser den for at være effektiv og velfungerende til både støvsugning og gulvvask. Sommetider kan det være nødvendigt at rengøre små områder på gulvet, eksempelvis hvis du kommer til at spilde noget. Her træder Xiaomi-robotten for alvor i karakter, da den indbyggede gulvmoppe gør det muligt at rengøre gulvet uden at du skal finde rengøringsmidler og klude frem. Robotstøvsugeren har et godt batteri, som holder længe på en opladning, og derfor fungerer den fint i både store og små boliger.
En lille ulempe ved denne robotstøvsuger er brugsanvisningen, som er en smule mangelfuld. Det er heller ikke nemt at finde hjælp hos producenten, så her må man prøve at klare sig selv. Xiaomi er en kinesisk producent af mange forskellige typer elektronik, og robotstøvsugere er således kun en lille del af deres samlede produktportefølje. Den kan også være en anelse støjende på hårde gulve, og vandbeholderen skal ofte fyldes på ny.
Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro+ er en fin robotstøvsuger, som formentlig har markedets bedste gulvmoppe-funktion.
Specifikationer
- App-styring: Ja
- Funktioner: Støvsugning og gulvvask
- Beholderkapacitet: 0,55 liter
Bedste robotstøvsuger med tømmestation –
Roborock S7 MaxV Ultra

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Den er dyr, men den er god. Den bedste robotstøvsuger med tømmestation er Roborock S7 MaxV Ultra. Den er blandt andet bedst i test hos Tek.no, topscorer hos Test-Piloterna og topscorer hos M3 Sverige. En robotstøvsuger med tømmestation er et praktisk valg for dig, der ikke gider tømme en lille støvbeholder i tide og utide. Tømmestationen klarer det for dig, og dermed går der længere tid imellem at du skal åbne og tømme din robotstøvsuger. Roborock S7 MaxV Ultra får ros i flere medier, da den er effektiv og har en kraftfuld sugestyrke. Dens indbyggede kortlægning og navigationssystem fungerer også glimrende, og den er nem at programmer ved hjælp af den tilhørende app.
En ting, man kan komme lidt i tvivl om, er hvor længe de mange bevægelige dele holder? Roborock laver godt nok glimrende robotstøvsugere, og byggekvaliteten synes høj. Men der er mange mekanismer, som kan gå i stykker, og kan man så få reservedele? Det er et spørgsmål, vi stiller ved alle robotstøvsugere, og noget som du bør forholde dig til inden du køber. Der er naturligvis reklamationsret som på alle andre produkter, men det kan være en bøvlet proces. Derudover er Roborock S7 MaxV Ultra en af de dyreste robotstøvsugere på markedet, fordi tømmestationen trækker prisen opad. Den har også de klassiske problemer, som også plager andre Roborock-modeller, nemlig at den har svært ved at komme helt ud i hjørnerne.
Hvis du ønsker dig en god og effektiv robotstøvsuger med markedets bedste tømmestation, skal du vælge Roborock S7 MaxV Ultra. Den er nem at anvende i det daglige, og tømmestationen gør alle de praktiske opgaver nemmere.
Specifikationer
- App-styring: Ja
- Funktioner: Støvsugning og gulvvask
- Beholderkapacitet: 0,4 liter
Overvejelser før køb
Hvad skal du kigge efter, når du skal have ny robotstøvsuger? Find ud af, hvilke egenskaber der er vigtige at overveje, før du køber, så du får en robotstøvsuger der passer til dine behov.
- Arbejdstid pr. opladning
Arbejdstiden har betydning for, hvor stort areal der kan støvsuges på en opladning. På nogle modeller er det også opgivet, hvilke arealer de passer til. Husk at tjekke, at robotstøvsugeren rækker til det areal, du ønsker støvsuget. - Fjernstyring
Robotstøvsugere kan fjernstyres med app eller fjernbetjening. Mange modeller kan kun fjernstyres med app, og kræver altså at du bruger smartphone. Vælg en robotstøvsuger, som kan fjernstyres på den måde, du foretrækker. - Wi-Fi
Mange nye robotstøvsugere kan koble sig på dit trådløse netværk. Det er smart, fordi du så kan få besked på din telefon, når den er færdig med at støvsuge, eller hvis der er opstået problemer/fejl undervejs.
- Brugervenlighed
Robotstøvsugeren skal være nem at betjene, tømme og rengøre. Idéen med en robotstøvsuger er jo netop, at den skal være så selvkørende som muligt. Kig både på billederne og undersøg hvad andre mener, så du får en nem og brugervenlig robotstøvsuger. - Tømmestation
Det er blevet mere populært med tømmestationer. De fylder mere end almindelige ladestationer, men til gengæld slipper du for at tømme robotstøvsugeren hele i tide og utide. Vi anbefaler især robotstøvsugere med tømmestation, hvis du har såsom kat eller hund. - Byggekvalitet
Byggekvaliteten kan være svingende, især på de billige robotstøvsugere. Vælg en model i en ordentlig kvalitet og med robuste komponenter, så du ikke risikerer at den går i stykker efter kort tid.
Hvilken robotstøvsuger skal du vælge?
Robotstøvsugerne kan groft opdeles efter specifikke egenskaber eller funktioner. De har hver deres fordele og ulemper, som vi gennemgår herunder.
Billig robotstøvsuger
Billige robotstøvsugere kan være glimrende, men der er også mange modeller i tvivlsom kvalitet. Typisk kommer de med et sæt basale funktioner, og de skal ofte forbindes til en smartphone for at kunne startes og fungere i det daglige. Robotstøvsugere i den lave prisklasse kan fint fungere i en mindre bolig.
Ulempen ved de billige robotstøvsugere er først og fremmest, at byggekvaliteten halter en smule bagefter. Der er selvfølgelig enkelte undtagelser, men generelt skal man ikke forvente en lang levetid.
Robotstøvsuger med stor støvbeholder
Robotstøvsugere med store støvbeholdere fungerer godt i store boliger, da der er længere mellem hver tømning. De kan således køre længere uden at kræve tømning, og er derfor oplagte valg til dig med hund eller kat.
I takt med at tømmestationer bliver mere udbredte, kan man dog diskutere om det er nødvendigt med en stor støvbeholder. Med en stor tømmestation kan robotstøvsugeren tømme sig selv, når det er nødvendigt, og du behøver derfor ikke at tømme den ugentligt.
Robotstøvsuger med tømmestation
Robotstøvsugere har ry for at være pasningskrævende, og det gælder især for støvbeholderen. Hvis du har hund eller kat bliver den hurtigt fyldt op, og så skal den tømmes manuelt. Med en tømmestation bliver robotstøvsugeren tømt helt automatisk, så du slipper for at gøre det. Det er smart, hvis du ønsker en robotstøvsuger, som kan passe sig selv i det daglige.
Ulempen er selvfølgelig, at prisen er i den høje ende, og tømmestationer kræver desuden specielle støvposer. Det er smart tænkt af robotproducenterne, fordi poserne resulterer i en månedlig indtjening, når der skal købes nye.
Støjsvag robotstøvsuger
Nogle robotstøvsugere er mere støjsvage end andre. Det er fordelagtigt, hvis du ofte er hjemme når robotstøvsugeren kører, eller hvis du gerne vil undgå at genere dine naboer eller underbo. Generelt støjer robotstøvsugerne faktisk en del, fordi motoren kører ved relativt høje omdrejninger i forhold til almindelige støvsugere, så det kan være en stor fordel at vælge en støjsvag model.
Man skal dog huske at undersøge, om robotstøvsugeren også er effektiv, da det ikke altid er fordrende for sugestyrken hvis motoren er støjsvag.
App-styret robotstøvsuger
De fleste robotstøvsugere er app-styrede, da man så kan spare fjernbetjeningen væk. De fleste vil også helst styre robotstøvsugeren via app, men det kræver selvfølgelig at man har en smartphone til formålet.
Ulempen ved app-styrede robotstøvsugere er, at det er begrænset hvem der kan styre dem. Har man en fjernbetjening, er det lige nemt for alle at styre robotstøvsugeren, hvorimod app-styring kræver installation af app og efterfølgende tilslutning til robotstøvsugeren.
Robotstøvsuger med gulvmoppe
Nogle robotstøvsugere er multifunktionelle, da de både kan støvsuge og vaske gulvet. Det er smart, fordi de så kan bruges til flere formål. Ofte kan der opstå et behov for at vaske et mindre område af gulvet, eksempelvis hvis man har spildt noget i køkkenet. Der kan robotstøvsugere med gulvmoppe være nyttige.
Ulempen ved denne type robotstøvsuger er selvfølgelig, at den kræver mere pasning i hverdagen. Vandtanken kan selvfølgelig ikke tømme og fylde sig selv, og gulvkluden skal også skiftes relativt ofte. Derfor er potentialet måske begrænset, men den kan stadig være en nyttig hjælp i en travl hverdag.
Vores research
I vores søgen efter de bedste robotstøvsugere har vi gennemgået en lang række tests og anmeldelser af specifikke modeller. Vi har også gennemgået store samletests, hvor flere robotstøvsugere er blevet testet og sammenlignet på en række parametre. Derudover har vi gennemlæst brugeranmeldelser på tværs af danske netbutikker, for at blive klogere på hvad køberne mener om de respektive modeller. Slutteligt har vi søgt viden ved eksperter på området, heriblandt forhandlere, montører og teknikere, som vi løbende har været i kontakt med.
Denne omfattende research har gjort os klogere på markedet, så vi har kunnet identificere de vigtigste kriterier og finde de bedste robotstøvsugere i forskellige kategorier. Vi har vurderet de enkelte robotstøvsugere på følgende parametre: Brugervenlighed, sugestyrke, støjniveau, app-tilslutning, vedligeholdelse og byggekvalitet.
Du kan finde relevante tests af robotstøvsugere her:
- Forbrugerrådet Tænk: Test af 71 robotstøvsugere (13. oktober 2022)
- Tek.no: Test af 15 robotstøvsugere (21. oktober 2022)
- M3 Sverige: Test af 14 robotstøvsugere (23. september 2022)
- M3 Sverige: Test af 13 selvtømmende robotstøvsugere (8. november 2022)
- Test Piloterna: Test af 8 robotstøvsugere (2. november 2022)
- Aftonbladet: Test af 9 robotstøvsugere (12. april 2022)
- Lyd & Billede: Test af Roborock S7 (28. september 2021)
- Techradar: Test af Roborock S7 (25. april 2021)
- PCMag: Test af Ecovacs Deebot X1 Omni (6. april 2022)
- Alt om DATA: Test af iRobot Roomba Combi J7+ (8. november 2022)
- Techradar: Test af iRobot Roomba J7+ (20. marts 2022)
- Tom’s Guide: Test af 14 robotstøvsugere (20. november 2022)