Hvilke plæneklippere klarer sig bedst i test, og hvad skal du kigge efter? Der kan være penge at spare, hvis du vælger den rette model til din have. Se her, hvilke der er bedst, og få hjælp til at vælge den rette til dine behov.
8 bedste plæneklippere
Der er flere gode plæneklippere, som udmærker sig i test. Vi har samlet de bedste plæneklippere i forskellige kategorier herunder.
Bedste akku plæneklipper
Bosch AdvancedRotak 36-650 (inkl. 1 x 4,0 Ah batteri)

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Gode klippeegenskaber på de fleste græsplæner.
- Fin bioklip-funktion, der fordeler græs jævnt over hele plænen.
- Smart græsopsamler, der kan klappes sammen for nem opbevaring.
- Støjer relativt lidt ift. andre plæneklippere.
Ulemper
- Lidt dyr.
- En smule tung – 16 kg. uden batteri.
Den bedste akku plæneklipper er Bosch AdvancedRotak 36-650. Akku plæneklippere er glimrende til små og mellemstore haver, men nogle modeller fungerer også til store haver. AdvancredRotak 36-650 anbefales til haver på op til 650 kvadratmeter, så den kan altså fungere til en typisk parcelhusgrund.
Bosch er kendt for at lave gode og effektive akku plæneklippere, som har et lavt støjniveau og en god ergonomi. De klarer sig generelt godt i test, og har gjort det i flere år efterhånden. I Rotak-serien finder vi modeller i Easy-, Universal- og Advanced-kategorierne. Sidstnævnte er gode til større og mere udfordrende haver, og klippebredden på 42 centimeter gør det til en fornøjelse at klippe græsset.
Vi ved desværre også, at kvalitet koster. Bosch AdvancedRotak 36-650 er en relativt dyr plæneklipper, hvilket i særdeleshed skyldes batterierne. Genopladelige batterier er dyre, men til gengæld kan de bruges med andre Bosch-havemaskiner.
Specifikationer
- Klippebredde: 42 cm.
- Klippehøjde: 2,5 – 8 cm.
- Bioklip: Ja
- Batterispænding: 36 volt
- Vægt: 16 kg.
Bedste plæneklipper med ledning
Makita ELM4120

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Effektiv klipning, med flot klipperesultat på alle plæner.
- Relativt støjsvag plæneklipper.
- Nem at indstille og betjene.
- Gode justeringsmuligheder.
- Meget fornuftig pris.
Ulemper
- Græsopsamler skuffer en smule.
- Ingen bioklip-funktion.
Den bedste plæneklipper med ledning er Makita ELM4120. En plæneklipper med ledning fungerer fint til den lille eller mellemstore have, hvor der ikke er så langt til den nærmeste stikkontakt. Så er det nemmest at sætte den til en kabeltromle, og køre plænen igennem uden at tænke på opladning af batterier efterfølgende.
Makita klarer sig generelt godt i test, og en mindre model (ELM3720) er da også blevet testet hos Forbrugerrådet Tænk. ELM4120 har en klippebredde på 41 centimeter mod 37 centimeter på ELM3720, og derfor bliver du hurtigere færdig med at klippe græsset i din have. Det er en fordel, når du har travlt. En anden fordel er, at Makitas plæneklipper er rimelig støjsvag. Den fungerer godt på alle typer plæner, og byggekvaliteten er generelt god.
En ting, som kunne være bedre, er græsopsamleren. Den er ikke særlig rummelig, og den kan være lidt bøvlet at montere. Bioklip er heller ikke muligt, så afklippet græs bliver ikke fordelt jævnt over hele plænen. Du kan dog nemt gå plænen efter med en løvrive, hvis du spotter store græsklumper.
Specifikationer
- Klippebredde: 41 cm.
- Klippehøjde: 2 x 7,5 cm.
- Bioklip: Nej
- Vægt: 14,5 kg.
Bedste benzinplæneklipper
Einhell GC-PM 46 S

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Meget effektiv plæneklipper – klarer plæner på op til 1400 kvm.
- Nem at anvende. Starter hurtigt.
- Klipper plænen flot og jævnt.
- God selvkørende funktion (baghjulstræk).
Ulemper
- Ikke så god på plæner med hældning.
- Græsopsamler fyldes relativt hurtigt.
- Ingen bioklip-funktion.
- Lidt tung – vejer næsten 32 kg.
Den bedste benzinplæneklipper er Einhell GC-PM 46 S. Benzinplæneklippere er glimrende til større haver, da de har flere kræfter og en større klippebredde. Einhell klarer sig generelt godt i test, og GC-PM 46 S er vældigt populær blandt køberne.
Blandt andet fremhæver flere købere, at den klipper græsset flot og jævnt, hvilket giver en pæn og ensartet plæne. Den er også effektiv, så du skal ikke køre over samme stykke græs flere gange. Den er også nem at starte, og de fleste beretter at den starter i første forsøg. Nogle benzinplæneklippere kan ellers være en smule sværere at starte, men Einhell GC-PM 46 S starter typisk efter 1-2 forsøg. Plæneklipperen er desuden selvkørende med baghjulstræk, men desværre er den ikke så god på plæner med hældning.
Noget, som også kan være en ulempe, er at græsopsamleren fyldes relativt hurtigt. Dette afhænger selvfølgelig også af, hvor ofte du klipper plænen, men en volumen på 50 liter er altså ikke meget. Til gengæld er klippebredden på hele 46 centimeter, så du bliver hurtigt færdig med at klippe din plæne.
Specifikationer
- Klippebredde: 46 cm.
- Klippehøjde: 3 – 8 cm.
- Bioklip: Nej
- Vægt: 31,7 kg.
Bedste billige plæneklipper
AL-KO EasyFlex 34.8 Li (inkl. 1 x 2,5 Ah batteri)

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- kopkpokpok
Ulemper
- kokpokpok
Den bedste billige plæneklipper er AL-KO EasyFlex 34.8 Li. Der findes mange gode plæneklippere til en fornuftig pris, men her får du en fornuftig kombination af pris og funktionalitet til den lille have. EasyFlex 34.8 Li er batteridrevet, og der medfølger et par 20-volt batterier på 2,5 Ah. Ifølge AL-KO giver det 15 minutters klipning, og derfor anbefales plæneklipperen til små haver på op til 200 kvadratmeter.
AL-KO EasyFlex 34.8 Li er topscorer hos Aftonbladet og roses generelt for at være en robust plæneklipper, der leverer et fint klipperesultat. Den vejer også kun 12 kilo, så den er nem at håndtere. En græsopsamler med plads til 30 liter virker rimelig overflødig, da den hurtigt fyldes op. Du behøver heldigvis ikke at samle græsset op, men i nogle tilfælde skal du selv fordele afklippet græs ligeligt i plænen. Plæneklipperen har nemlig ikke bioklip-funktion.
Hvis du har en lille have på op til 200 kvadratmeter, skal plæneklipningen først og fremmest være nem og enkel. En batteridrevet plæneklipper som AL-KO EasyFlex 34.8 Li er et glimrende bud, da den er lille, billig og let at arbejde med. Der kræves ingen ledning eller påfyldning af benzin, men til gengæld skal batterierne lades op efter hver omgang. Kan du huske at lade batterierne op, får du her en solid plæneklipper til små haver.
Specifikationer
- Klippebredde: 34 cm.
- Klippehøjde: 2,5 – 7,5 cm.
- Bioklip: Nej
- Batterispænding: 20 volt
- Vægt: 12 kg.
Bedste plæneklipper til store haver
Stiga Combi 53 SEQ

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- God plæneklipper med masser af kræfter til den store have.
- Nem og enkel at håndtere.
- Starter hurtigt.
- Selvkørende og velfungerende på jævne græsplæner.
- Godt multiclip-system (bioklip).
Ulemper
- Lidt tung at håndtere.
- Græsopsamlingsboks på 60 liter synes overflødig.
- Ikke helt så god på plæner med hældning.
Den bedste plæneklipper til store haver er Stiga Combi 53 SEQ. Den anbefales til haver på helt op til 1800 kvadratmeter, og den har et væld af nyttige funktioner. Benzinplæneklippere anbefales generelt til de store haver, og du bør investere i en model af en ordentlig kvalitet. Stiga er kendt for at lave robuste plæneklippere i et enkelt og tilgængeligt design, og derfor anbefaler vi dem især til store haver.
Stiga Combi 53 SEQ er populær hos køberne, og får blandt andet ros for at være nem at bruge. Den starter hurtigt, og kører fint af sig selv med baghjulstrækket. Har du skråninger eller hældning i din have, kommer den muligvis til kort. Den er samtidig også rimelig tung, så der skal altså mases en smule for at komme igang.
Opsamlingsboksen er på 60 liter, men den bruger man næppe til en græsplæne på over 1000 kvadratmeter. Det bliver simpelthen for meget græs, og det er synd at lade det gå til spilde. Heldigvis har Stiga et godt multiclip-system, som sørger for at afklippet græs bliver hakket i småstykker og findelt over plænen.
Specifikationer
- Klippebredde: 51 cm.
- Klippehøjde: 2,7 – 9 cm.
- Bioklip: Ja
- Vægt: 33 kg.
Bedste plæneklipper til små haver
Bosch UniversalRotak 36-550

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Flot klipperesultat på de fleste græsplæner.
- Smart løvopsamlerfunktion, der findeler både løv og græs.
- Let og enkel at håndtere.
- Flere forskellige klippeindstillinger.
Ulemper
- Batterier er dyre og holder ikke længe på en opladning.
- Græsopsamleren er ikke helt så velfungerende.
Den bedste plæneklipper til små haver er Bosch UniversalRotak 36-550. Til den lille have er det bedst med et multifunktionelt haveredskab, der nemt kan findes frem og aktiveres. Bosch UniversalRotak 36-550 er en billig, batteridrevet plæneklipper, som er både god og effektiv på de fleste typer af plæner.
UniversalRotak 36-550 fungerer fint til græsplæner på op til 550 kvadratmeter, men vi anbefaler den primært til græsplæner på 400 kvadratmeter og derunder. Det skyldes blandt andet at klippebredden er på kun 36 centimeter, og batteriets driftstid er på 20-25 minutter.
Klippeegenskaberne er gode, og plænen bliver pæn og jævn. Den er også god til at opsamle og findele løv, hvilket især er fordelagtigt i foråret og efteråret. Løvet giver ekstra næring til plænen, og du slipper for at rive det sammen med løvriven.
Alt i alt en ganske fin og fornuftig plæneklipper, der klarer sig særdeles godt i de små haver.
Specifikationer
- Klippebredde: 36 cm.
- Klippehøjde: 2,5 – 7 cm.
- Bioklip: Ja
- Batterispænding: 36 volt
- Vægt: 14 kg.
Bedste håndskubber
AL-KO Gudenaa GU 400

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- Glimrende klippeevne.
- God til små og mellemstore plæner.
- Selvslibende knive.
- Meget nem at vedligeholde og justere.
Ulemper
- En anelse dyr.
- Tung at håndtere.
Den bedste håndskubber er uden tvivl AL-KO Gudenaa GU 400. Hvis den ser bekendt ud, er det måske fordi den har set sådan ud i mange år. Der er jo ingen grund til at ændre på et “ikon”, hvilket den efterhånden må være.
Du kan med fordel investere i en god håndskubber, hvis du ikke gider have en larmende plæneklipper med motor. Fordelene ved håndskubbere er blandt andet, at de er nemme at anvende, og de kræver hverken strøm eller benzin. Det eneste, du skal bruge, er en god rugbrødsmotor. Har du ikke prøvet at klippe plænen med en håndskubber før, får du hurtigt pulsen op. Efter et par gange bliver du vant til det, og klipperesultat bliver imponerende. Saksene på en håndskubber klipper nemlig græsset helt jævnt, så det får et flottere udseende.
AL-KO Gudenaa GU 400 har en fornuftig klippebredde på hele 40 centimeter, og den er derfor god til en lille eller mellemstor have på 3-400 kvadratmeter. Klippehøjden kan justeres fra 1,9 til 3,8 centimeter, og dette gøres nemt ved at indstille et håndtag.
En ulempe ved AL-KO Gudenaa GU 400 er imidlertid, at den er relativt tung. Med en kampvægt på 14 kg. vejer den det samme som en lille, motoriseret plæneklipper, så man bærer den ikke lige rundt i haven.
Specifikationer
- Klippebredde: 40 cm.
- Klippehøjde: 1,9 – 3,8 cm.
- Bioklip: Nej
- Vægt: 14 kg.
Bedste cylinderplæneklipper
Einhell GE-HM 18/38 Li-Solo

Prissammenligning vises i samarbejde med forhandlerne.
Fordele
- God batteridrevet motor.
- Fin klippebredde på 38 cm.
- Fungerer også uden batteri.
- Fornuftig pris.
- Håndtag er nemt at justere.
Ulemper
- Motoren er ikke så kraftig – kun 18 volt.
- Batterierne er relativt dyre.
- Græsopsamleren fungerer ikke optimalt.
Einhell GE-HM 18/38 er en glimrende cylinderplæneklipper, der har samme form og design som en håndskubber. Dette er ikke tilfældigt, da den også kan fungere som en håndskubber. Hvis den løber tør for batteri i utide, behøver du derfor ikke at stoppe græsklipningen – du færdiggør blot klipningen ved at skubbe plæneklipperen fremad, hvorved knivene roterer af sig selv.
Plæneklipperen fungerer fint på almindelige, velholdte græsplæner, men den kommer til kort på sværere/ujævne plæner. Batterierne er også relativt dyre, og græsopsamleren er langt fra optimal. Heldigvis bliver græsset fordelt ligeligt over plænen, så du behøver ikke at opsamle det.
Med en klippebredde på 38 centimeter kan du hurtigt klare en lille eller mellemstor græsplæne.
Specifikationer
- Klippebredde: 38 cm.
- Klippehøjde: 1,4 – 3,8 cm.
- Bioklip: Nej
- Batterispænding: 18 volt
- Vægt: 10,5 kg.
Læs også: Cylinderklipper test – her er de bedste netop nu
Før du køber
Før du køber ny plæneklipper, skal du overveje hvad du har brug for. Flere egenskaber har betydning for det endelige resultat, og derfor skal du være opmærksom på disse. Se herunder, hvad du bør kigge efter, når du skal have ny plæneklipper til din have.
- Batteri, ledning eller benzin?
Batteridrevne (akku) plæneklippere er gode til små/mellemstore haver, og anbefales til parcelhusgrunde på 600-1000 m2. Plæneklippere med ledning er gode til små haver, hvorimod plæneklippere med benzinmotorer har flere kræfter og fungerer bedst til store haver. - Klippebredde
Klippebredden har betydning for, hvor hurtigt du kan klippe din græsplæne. Vælg gerne en klippebredde på over 40 cm. til en mellemstor/stor have. Til en lille have er 34-36 cm. rigeligt. - Klippehøjde
Jo flere klippehøjder du kan indstille plæneklipperen til, jo nemmere bliver det at holde græsset pænt. Vælg en plæneklipper, der kan indstilles fra ca. 2,5 cm., og op til 8 cm. - Græsopsamler
Afklippet græs giver næring til plænen – men hvis du gerne vil opsamle det afklippede græs, bør du vælge en plæneklipper med mulighed for at tilkoble en græsopsamler.
- Støjniveau
Plæneklippere larmer. Hvis støjniveauet har betydning for dig, bør du vælge en elektrisk plæneklipper. De larmer mindre end benzinmodellerne. - Bioklip
Bioklip-funktionen sørger for, at græsset klippes i små stykker og fordeles jævnt i din plæne. Det er smart, fordi det tilfører næring til din plæne. Vælg en plæneklipper med bioklip, hvis du ønsker at afklippet græs gør nytte i din have. - Ergonomi
Det skal være nemt at indstille håndtaget til den rette højde, så du ikke bliver træt i kroppen. Græsset skal nemlig klippes 2-3 gange om ugen i vækstsæsonen. Husk at tjekke, om håndtaget er rart at holde på, og om det kan indstilles til din højde. - Selvkørende
Nogle plæneklippere er selvkørende. Det er rart, hvis der er små skråninger i din have, da det kan være tungt at bakse med en plæneklipper.
Vores research
Der er mange forskellige plæneklippere på markedet, som har hver deres fordele og ulemper, og det kan altså være en svær proces at beslutte, hvilken model der passer bedst til din have. For at kortlægge dette, har vi gennemgået relevante tests fra både Danmark og udlandet.
Vi har også gennemgået brugeranmeldelser på tværs af forskellige platforme, og slutteligt har vi rådført os med eksperter på området.
Da vi også er almindelige forbrugere (og havefolk), har vi også en vis erfaring at trække på i “eget hus”.
Som led i vores research har følgende tests været relevante:
- Forbrugerrådet Tænk: Test af 89 plæneklippere (24. maj 2022)
- Aftonbladet: Test af 9 plæneklippere (29. maj 2020)
- Gør Det Selv: Test af 7 akku plæneklippere til under 3000 kroner (31. maj 2022)
- Gør Det Selv: Test af 7 plæneklippere på batteri (6. maj 2021)
- Gør Det Selv: Test af 7 benzinplæneklippere (4. juni 2020)